Anvelope auto Geometria directiei @ Total Anvelope

Geometria directiei

Vorbim despre alinierea rotilor fata de directia de mers si a unei roti fata de cealalta. E clar cat e de importanta pentru manevrabilitatea si siguranta masinii.

Orice abatere de la paralelism duce la uzura neuniforma a anvelopelor si a sistemului de suspensie.

Termeni folositi in legatura cu geometria rotilor:

ALINIERE – Verificarea si reglarea unghiului de fuga, a unghiului de bracaj si a unghiului pivotilor din suspensia unui vehicul pentru pastrarea specificatiilor proiectate de producatorul vehiculului pentru un optimum de performanta.
RAPORT GEOMETRIC – Relatia dintre inaltimea si latimea sectiunii unei anvelope, exprimate sub forma unui procent din latimea sectiunii. Daca inaltimea sectiunii este jumatate din latimea acesteia, raportul geometric este de 50%.
ECHILIBRU – Distributia egala a masei anvelopei si a ansamblului vehiculului pentru o rulare linistita. Echilibrul se obtine prin montarea de contragreutati pe marginea jantei pentru a contrabalansa distributia inegala a greutatii anvelopei sau rotii.
UNGHI DE BRACAJ – Unghiul dintre axa centrala a unei anvelope si o linie verticala, vazut din fata.
UNGHI DE FUGA – Unghiul dintre axa de directie a vehiculului si o linie verticala, privit din lateral.
DEZECHILIBRU – Starea existenta atunci cand masa unei anvelope nu este uniform distribuita imprejurul axei de rostogolire si a axei centrale, determinand socuri (dezechilibru static) sau zguduituri (dezechilibru dinamic).
UNGHI DE ALUNECARE – Unghiul dintre directia in care este orientata sau manevrata o anvelopa si directia efectiva a deplasarii anvelopei.

Recomandam sa vii la o verificare a geometriei la maxim 10.000 km parcursi.

Pentru a va programa o verificare va rugam sa folositi sectiunea Contact sau la numerele de telefon afisate in partea dreapta!

© 2011 Total Anvelope. Toate drepturile rezervate.

Web Design: ClaPat Design Studio. Web Development: REDesign.
Vrei o solutie profesionista de gazduire web? Afla cate ceva despre hosting de la noi.

Ghidul tau autentic de shopping. Recomandat AllShops Magazine Online - Go Shopping!