Anvelope auto Ce nu stiai despre anvelopele de tip all-season @ Total Anvelope

Ce nu stiai despre anvelopele de tip all-season

Din ce in ce mai multi oameni afirma faptul ca anvelopele de tip All-Season nu sunt decat un produs de marketing. In mare parte este adevarat acest lucru, si asta pentru ca este imposibil ca un cauciuc sa aiba proprietatile unei anvelope de vara, in acelasi timp cu cele ale unei anvelope de iarna. Difera materialele, gradul de uzura si profilul acestora.

Ce nu stiai despre anvelopele de tip all-season

Cu toate acestea, anvelopele mixte (all season) continua sa se vanda si sa aibe clienti. Neinformarea clientilor, impreuna cu preturile atragatoare, au facut ca la noi in tara aceste anvelope sa aiba succes. Cand vine vorba de anvelope all season majoritatea se gandesc cam asa: “de ce sa am un set de anvelope pentru vara si unul de iarna cand pot sa am un singur set pentru toate sezoanele, in felul acesta sa pot face o economie substantiala de bani”. Dar cei ce privesc anvelopele din acest punct de vedere nu se gandesc ca la noi in tara, anvelopele all-season, pur si simplu nu-si au rostul. Si sa va spun si de ce…

Anvelopa AS (all-season) imprumuta de la cauciucul de vara rezistenta la uzura, zgomotul redus in mers, confortul, aderenta pe uscat si pe ud. Iar de la anvelopa de iarna imprumuta numai materialul ceva mai moale. Anvelopele de tip all-season nu sunt destinate mersului pe zapada. Spre deosebire de anvelopele de iarna, care se comporta bine atat pe gheata cat si pe zapada, cele pentru orice sezon sunt destinate mersului pe asfalt uscat sau ud, indiferent de temperatura.

O anvelopa mixta este facuta dintr-un cauciuc mai moale ca cel de vara, dar mai dur ca cel de iarna. Iar profilul este ceva mai pronuntat ca la un cauciuc de vara, si mai putin proeminent ca la o anvelopa de iarna. Un compromis in ceea ce priveste materialul si profilul acestora.
Materialul mai moale al anvelopei all season face masina sa franeze bine si sa aiba aderenta chiar daca sunt aproape 0 grade, pe uscat sau umed, la fel ca o anvelopa de iarna. Insa daca te confrunti cu zapada, acestea se vor comporta ca o anvelopa de vara rezultand o aderenta si franare foarte scazuta. Ca urmare anvelopele all-season sunt pentru acele tari sau zone geografice in care temperatura scade, dar nu este zapada.

Daca doriti sa evitati problemele din aceasta iarna, dotati-va masina cu anvelope dedicate exclusiv sezonului de iarna. Multi vor spune ca se face o economie consistenta, o afacere buna, daca isi doteaza masina cu anvelope pentru orice sezon. Dar Romania nu este o tara in care iarna vine fara zapada, si nici strazile nu sunt cele mai dezapezite.

De asemenea, atentie la legislatia care urmeaza sa fie pusa in vigoare, aceasta face referire la acele anvelope care au simbolul fulgului de zapada, ca mijloc de referinta pentru politia care va face controale. Iar majoritatea anvelopelor all-season nu au acest simbol, prin simplul fapt ca nu sunt recomandate pentru rularea pe zapada.

Chiar daca acest articol nu v-a facut sa va razganditi in ceea ce priveste anvelopele all season, noi va dorim o iarna usoara!

Cauta Jante

  Diametrul:
  Nr. Prez:
  Distanta Prezoane:
  Latime:
  Tip:


Contact

  Luni - Vineri - 09:00 - 20:00


  0314 370 802
  0731 877 540
  0751 975 042
  0767 069 201

Localizare harta© 2011 Total Anvelope. Toate drepturile rezervate.

Web Design: ClaPat Design Studio. Web Development: REDesign.
Vrei o solutie profesionista de gazduire web? Afla cate ceva despre hosting de la noi.

Ghidul tau autentic de shopping. Recomandat AllShops Magazine Online - Go Shopping!